woensdag 16 januari 2013

Bruiloftsfotografie (bruidsreportage) Matthias & Doortje Alkmaar en Bergen Noord-Holland


Deze keer mocht ik de bruiloftsfotografie verzorgen voor Doortje en Matthias die in Bergen, Noord-Holland getrouwd zijn. Doortje en Matthias hebben elkaar leren kennen in Alkmaar, waar hun ouders wonen. Matthias moest voor zijn werk in Brabant wonen en Doortje ging naar Brabant voor haar studie. Nu wonen ze beide in Breda en werken ze daar ook. Toch wilden ze graag trouwen in en rondom Alkmaar. Dat was een heel geregel en de meeste weekenden gingen ze naar Noord-Holland om alles zo te regelen zoals ze dat in gedachten hadden. Maar wat hebben ze dat goed gedaan!
Mijn dag begon in de ochtend bij het aankleden van de bruid en in de tuin van haar ouders zag het bruidspaar elkaar voor het eerst. Daarna zijn wij foto’s gaan maken in het bos van Bergen en op het strand van Bergen aan zee. Toen wij terug reden naar het ouderlijk huis van Doortje waren alle daggasten al gearriveerd en konden wij met elkaar lunchen. Het burgerlijk huwelijk was in het stadhuis van Alkmaar. Na een overtuigende “ja” en de handtekeningen konden ze getrouwd de grote trap af met alle familie en vrienden om hun heen.
In Bergen aan Zee hadden ze een prachtige plek gevonden om de rest van de middag door te brengen. Hier werd de taart aangesneden en getoost en kon iedereen lekker borrelen. Het zonnetje brak later ook nog door en het leek wel of wij in Zuid-Frankrijk waren met uitzicht op zee. Na het diner zijn wij op weg gegaan naar de Ruinekerk in Bergen voor de kerkelijke inzegening. Het was een prachtige en persoonlijke dienst, waar de vader van de bruidegom hen een lied toezong en ook beide families nog een lied ging zingen.  Na de kerkelijke inzegening zat mijn dag erop. Het bruidspaar kon daarna gewoon lekker doorfeesten.

1 opmerking:

  1. Mooie bruidsreportage! Grappig, op zo'n manier lijkt het net alsof je er een klein beetje bij bent.

    BeantwoordenVerwijderen